Om Hemmackad Panna Cotta Recept
En av de mest kända och ofta efterfrågade desserterna, pannacotta - bokstavligen "kokt grädde" - har sitt ursprung i Piemonte och är gjord av grädde och socker. Det finns olika varianter och smaksättningar. Dess delikata sötma, mjuka konsistens och det eleganta sättet att plätera gör den till en perfekt njutning i slutet av en måltid.
För att förbereda pannacotta värms mycket färsk grädde upp med socker, sedan tillsätts isinglass, som har blötlagts och urvriden. Denna sista ingrediens används för att ge desserten en mjuk och geléaktig konsistens. Blandningen får sedan svalna i minst sex timmar i kylen innan servering.
En egenskap hos praktiskt taget varje dessertmeny i Italien, pannacotta är en av de mest populära desserterna som kan ätas med en sked. Vissa sorter är smaksatta med kaffe, andra med lavendel, eller kanske mandel, rosmarin eller kola; och de kommer alltid till bordet med varma såser baserade på bär, choklad, grädde eller kola.
Visa mer